Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

En av tre vargar som fångats på viltkameran är enligt experter en valp. Foto: Länsstyrelsen i Södermanlands län.

– Vid förra säsongens inventering konstaterade vi att det fanns ett revirmarkerande par i Sjunda. Vi visste också att tiken hade löpt under brunsten och förväntade oss att det skulle komma ungar under våren. Och nu är en valp fångad på kamera, säger Mikael Fransson, vilthandläggare på Länsstyrelsen Stockholm i ett pressmeddelande.

Det är enligt länsstyrelsen en expertgrupp som tittat på viltkamerabilden med vargen och gjort bedömningen att det rör sig om en vargvalp. Totalt har tre vargar fångats på bild under en kortare period i området.

– Vi kommer nu att samla in så mycket spillning vi kan för att se om det är fler valpar som fötts och samtidigt individbestämma dem, säger Mikael Fransson vidare i pressmeddelandet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser