Jaktnyheter

Vargjägare donerar insamling till Barncancerfonden

Vargjägarna som var med i skyddsjakten i Borlänge skänker alla insamlade pengar till Barncancerfonden. Foto: Privat/montage

När det blev klart att vargjägarna i Borlänge inte fått någon ersättning för skyddsjakten började det komma in donationer. Nu väljer jägarna att skicka allt vidare till Barncancerfonden.
– Vi gjorde detta för samhället, säger jaktledare Leif Kolseth som bekräftar att över 14.000 kronor skickats till dem och att de nu donerar hela summan vidare.

"}}

14.000 kronor skänker Borlängejägarna till Barncancerfonden. Detta efter samma summa samlats in av engagerade då de hört att skyddsjägarna inte fått någon ekonomisk ersättning.

Den uppmärksammade skyddsjakten på Borlängevargen avslutades för tre veckor sedan då en vargjägare fällde vargen. I efterspelet kunde jaktledarna redovisa 686 mantimmar men ingen ersättning från Länsstyrelsen i Dalarna, trots att andra länsstyrelser agerat annorlunda. Detta fick allmänheten att swisha donationer och jägarna hänvisade då till kontot för Tunabygdens jaktvårdskrets.

14.000 kronor

Plötsligt var donationerna uppe i 14.000 kronor.

– När det kom i dessa summor skickade vi ut en frågan till de 36 inblandande jägarna, och alla var överens om att det var en bra idé att skicka pengarna vidare till Barncancerfonden, säger jaktledare Leif Kolseth.

– Vi har aldrig begärt ersättning men det är mer en principsak att länsstyrelsen ska stå för detta. Det var för samhället och befolkningen som vi tog hand om skyddsjakten.