Annons
Varg i norsk fårhage sköts med hagelbössa - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan död varg
Vargen hann döda ett får innan den avlivades med tre hagelskott. Foto: Norska polisen
Varg i norsk fårhage sköts med hagelbössa
Den varg som på tisdagsmorgonen fälldes i en fårhage i Norge sköts på nära håll med hagelbössa. Nu utreder polisen omständigheterna.
Jaktjournalen har berättat om fallet här. En djurägare i Sör-Odal i Hedmark ringde polisen vid sextiden på tisdagsmorgonen och berättade vad som hänt. Han hade skjutit en varg i sin fårhage. Nu rapporterar NRK att vargen sköts med tre hagelskott. – Det sista skottet var ett avlivningsskott och blev avfyrat på kort avstånd för att avsluta lidandet för djuret, säger polisadvokat Henning Klauseie till NRK.

”Max 20-25 meter”

Han kan inte dra sig till minnes att det vid liknande händelser i Norge tidigare skjutits varg med hagelbössa. Vapenexperten och jaktkonsulenten vid Norges Jägar och fiskarförbund, Vidar Nilsen, framhåller för NRK att skotten inte kan ha blivit avlossade på långt avstånd. – Då snackar vi om maximalt 20 till 25 meter. Det är det är avståndet för hagelskytte, säger Nilsen till NRK. Han poängterar att hagelskott tappar kraften på längre avstånd och att haglen då inte medför dödlig träff. Ett par hundra meter från den döda vargen påträffades ett får som vargen hann bita ihjäl innan den fälldes.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!