Jaktnyheter

Varg fotograferad i radhusområde i Angered

En varg rörde sig bland annat i ett radhusområde i Angered i Göteborg på onsdagen. Karta: Eniro

En varg fotograferad mitt i ett radhusområde väcker uppseende i Göteborg. Det är "bland det värsta" vargforskare Olof Liberg sett.

"}}

Det är Expressen som rapporterar om en varg som observerades i de nordöstra delarna av Göteborg under onsdagen.

Tidningen har en läsarbild där vargen kommer travande rakt igenom ett villaområde i Angered. Där syns hus och bilar och en skylt som uppmanar bilister att köra försiktigt eftersom det finns lekande barn i området.

– Jag har massvis med bilder på varg i städer, men det här är bland det värsta jag sett – mitt i ett radhusområde! Egentligen behöver man inte vara rädd, vargen är nog rätt så skraj, men små barn ska inte vara ute ensamma. Samtidigt kan jag inte påminna mig ett enda fall av aggressivt beteende mot människor i den här miljön, säger säger Liberg till Expressen.

Nelly Grönberg på länsstyrelsen säger till tidningen att man inte bedömer att vargen i nuläget utgör något hot. Därför vidtar myndigheten inga åtgärder.