Annons
Varg bet och skadade hund på promenad i Edsbyn | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan Edsbyn
Vargens attack på en hund på promenad har polisanmälts, men nu ligger ärendet på länsstyrelsens bord. Bild: Eniro och Gettyimages, montage
Varg bet och skadade hund på promenad i Edsbyn
En varg ska ha attackerat och skadat en hund i Edsbyn sent på onsdagskvällen.
Det har varit problem med närgångna vargar en tid i Edsbyn, vilket Jaktjournalen berättat om här. Nu rapporterar Helahälsingland.se att en varg gett sig på en hund. En man var vid 23-tiden på onsdagskvällen ute med sina hundar i Lillbo. En av hundarna blev attackerad av varg.

Skador i rygg och ljumskar

– Som jag förstår det gjorde vargen ett utfall mot den ena hunden som smet, sedan blev det en jakt där ägaren tappade bort hundarna som sprang in på en granntomt och yrade runt, säger länsstyrelsens besiktningsman, Sone Persson, till Helahälsingland.se. Hunden fick skador i ryggen och ljumskarna och Sone Persson skriver en rapport till sina kollegor på länsstyrelsen. – Vi får se om det håller för ett eventuellt skyddsjaktbeslut, men jag äger inte den frågan. Jag ska lämna över det här till Joel Isensköld på natur och vilt i dag på förmiddagen sen får vi se, säger Sone Persson till Helahälsingland.se.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!