Vädjar till statsminister Erna Solberg om fårdräpande björn | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
6 månader sedan björnattacker
En björnhona som härjar bland får i Nordnorge blir nu ett ärende för Norges statsminister, Erna Solberg. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret och Gettyimages, montage
Vädjar till statsminister Erna Solberg om fårdräpande björn
I tre år har en björnhona dödat får i Bardu i Nordnorge. Myndigheterna nekar skyddsjakt och nu vänder sig Norges Bondelag till statsminister Erna Solberg (H) för att få björnen skjuten eller flyttad.
Nationen rapporterar om fallet där Miljödirektoratet sagt nej till skyddsjakt på björnhonan i Bardu. – Det är en förtvivlad situation för bönderna. Här ska får och betesdjur vara prioriterade. Det här ärendet handlar om mer än bara Bardu. Om Stortingets beslut om betesprioriterade områden ska ha ett reellt innehåll, måste angreppen på betesdjur stoppas. Därför ber vi statsministern att gripa in och sörja för att det blir en lösning nu i detta område, säger ordföranden i Norges Bondelag, Lars Petter Barnes, till Nationen. Han ser två alternativ: Antingen skjuts björnen eller också sövs den och flyttas. Det är Bardu kommun som sökt skyddsjakt på björnen. Miljödirektoratet har sagt nej med argumentet att beståndsmålet för björn inte är uppnått.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!