Utredningen om mystiskt lodjursfynd läggs ned

Förundersökningen om misstänkt jaktbrott läggs ned i det mystiska fallet med lodjuret som påträffades liggande intill ett rådjur i Jönköpings län.

Rådjuret och lodjuret hittades döda på en äng. Foto: Kenneth Borg

Det var i oktober som privatpersonerna Ann-Charlotte och Kenneth Borg gjorde det märkliga fyndet i Malmbäcks socken i Nässjö.

Ett dött rådjur och ett dött lodjur hittades bredvid varandra på en äng. Rådjuret blev eventuellt dödat av lodjuret, som i sin tur dräptes av en gevärskula, vilket Jaktjournalen rapporterat om här.

En förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott inleddes. Men nu väljer miljöåklagare Lars Magnusson att lägga ned förundersökningen, rapporterar P4 Jönköping.

Magnusson anser att det rör sig om ett soklart jaktbrott, men det finns inte tillräckligt med spår eller uppslag att föra utredningen vidare.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼