Uppvaktar landshövdingen om vargjakt i Värmland

Jägareförbundet i Värmland vänder sig till landshövdingen och trycker på om vargjakt. Förbundet vill att det skjuts rejält med vargar i vinter.

Jägareförbundet vill minska trycket av vargen Värmland, för att minska riskerna för attacker på jakthundar. Foto: Gettyimages, montage

Nya Wermlands-Tidningen rapporterar i sin pappersupplaga att Jägareförbundet i Värmland skriver ett öppet brev till landshövding Georg Andrén där man betecknar vargsituationen i Mellansverige som ohållbar.

Det handlar framförallt om hur vargarna påverkar möjligheterna att jaga med löshund.

– Det är alltid en risk när man släpper en hund, men det upplevs som att det är alldeles för stor risk att släppa den i vargrevir och vi har ju vargrevir i princip över hela Värmland, säger Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson, till Nya Wermlands-Tidningen.

Jägareförbundet vill att landshövdingen agerar med kraft för att ett stort antal vargar ska få skjutas.

– Det är inte ens säkert att vi får någon jakt i Värmland. Vi hoppas, men jag tror inte att vi får någon stor tilldelning utan vi befarar att det kanske blir sex vargar i tilldelning. Det är bra att vi får jaga, men det kommer inte göra någon som helst skillnad, säger Anders Olsson till Nya Wermlands-Tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼