Jaktnyheter

Uppvaktar landshövdingen om vargjakt i Värmland

Jägareförbundet vill minska trycket av vargen Värmland, för att minska riskerna för attacker på jakthundar. Foto: Gettyimages, montage
Jägareförbundet i Värmland vänder sig till landshövdingen och trycker på om vargjakt. Förbundet vill att det skjuts rejält med vargar i vinter.
Nya Wermlands-Tidningen rapporterar i sin pappersupplaga att Jägareförbundet i Värmland skriver ett öppet brev till landshövding Georg Andrén där man betecknar vargsituationen i Mellansverige som ohållbar. Det handlar framförallt om hur vargarna påverkar möjligheterna att jaga med löshund. – Det är alltid en risk när man släpper en hund, men det upplevs som att det är alldeles för stor risk att släppa den i vargrevir och vi har ju vargrevir i princip över hela Värmland, säger Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson, till Nya Wermlands-Tidningen. Jägareförbundet vill att landshövdingen agerar med kraft för att ett stort antal vargar ska få skjutas. – Det är inte ens säkert att vi får någon jakt i Värmland. Vi hoppas, men jag tror inte att vi får någon stor tilldelning utan vi befarar att det kanske blir sex vargar i tilldelning. Det är bra att vi får jaga, men det kommer inte göra någon som helst skillnad, säger Anders Olsson till Nya Wermlands-Tidningen.