Jaktnyheter

Uppdrag direkt när Martin startade viltdepå

Martin Stensson startade viltdepå och fick uppdrag direkt. Foto: Privat, karta Eniro

Det tog bara två timmar innan första vildsvinet dök upp hos Martin Stensson och hans nyöppnade viltdepå på Grönskogs gård i Kalmar län.

"}}

Martin Stensson är en hårt arbetande 41-åring. Pappersbruk, jakt- och fiskeverksamhet och eftersök åt polisen – och nu en dygnet runt-öppen viltdepå.

– Jag öppnade klockan åtta i fredags. Två timmar senare kom första vildsvinet, konstaterar Martin Stensson.

Plats för 20 vildsvin

Han både jagar och fiskar och vet att transporten till närmaste viltanläggning är ett bekymmer för dem som vill sälja fällt vilt.

– Vi har 4,5 mil enkel resa till närmaste viltanläggning. Därför startar vi en viltdepå på Grönskogs gård mellan Mönsterås och Oskarshamn, berättar Martin Stensson.

Han har en isolerad container med kylkompressor på gården. Den är olåst och därför kan jägare leverera skjutet klövvilt dygnet runt. Det finns plats för 20 vildsvin.

– Containern är olåst och vi tror att vi ska få ha den ifred inne på gårdsplanen. Funkar inte det får vi lösa det på något annat sätt, säger Martin.

17 kronor kilot

Jägarna lämnar djurkropparna urtagna och med skinnet på. Alla röda organ, hjärta, lungor, njurar, lever, mjälte, samt mellangärde och huvud, ska vara med för provtagning när viltslakteriet i Ishult kommer och hämtar det fällda viltet.

Jägarna får 17 kronor kilot när kropparna är slaktade och putsade.

– Vildsvinen är ett stort problem för lantbruket och då känns det bra att vara med och omvandla problemet till en resurs, som kommer att säljas främst i närområdet, säger Martin.

Hinner du själv jaga någonting när du har så många arbeten?
– Jag jobbar skift på pappersbruket bara för att jag ska ha tid att jaga och fiska. Ännu så länge går det bra, säger Martin.