Annons
Uppdaterad: Fyra anhållna för illegal rovdjursjakt - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan anhållna
Uppdaterad: Fyra anhållna för illegal rovdjursjakt
Fagersta (JJ) Polisen nystar i en mellansvensk jaktbrottshärva. Havsörn, lodjur och varg ska ha dödats och fyra personer sitter anhållna. Om de misstänkta ska vara fortsatt frihetsberövade krävs det häktningsförhandling och den blir i så fall vid Västmanlands tingsrätt.
Aftonbladet var först med nyheten att fyra misstänkta anhållits att och brottsmisstanken ska röra jakt på fridlysta rovdjur. – Fyra personer så sannolika skäl misstänkta för jaktbrott. Det är brottsrubriceringarna grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott, säger Annika Collin, pressansvarig vid åklagarmyndigheten, till Jaktjournalen. Det är kammaråklagare Lars Magnusson, riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Malmö, som beslutat att de misstänkta ska frihetsberövas. Han är en av de nya åklagare som förstärkt åklagarmyndighetens arbete med utredningarna som rör jaktbrott.

Eventuella häktningsförhandlingar i Västerås

– De fyra är anhållna på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden, säger Annika Collin. Poliserna i utredningen är knutna till Nationella operativa avdelningen i Stockholm. De fyra männen anhölls på fredagskvällen och nu har polis och åklagare på sig till klockan 12 på måndag att besluta om de ska begäras häktade eller försättas på fri fot. Eventuell häktningsförhandling kommer att hållas vid Västmanlands tingsrätt i Västerås.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!