Annons
Ulf Berg tar plats i Jägareförbundets styrelse | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 veckor sedan Svenska Jägareförbundet
Ulf Berg får möjlighet att påverka styrelsearbetet i Svenska Jägareförbundet centralt. Bild: Mikael Moilanen och logga Svenska Jägareförbundet, montage
Ulf Berg tar plats i Jägareförbundets styrelse

Dalabasen för Svenska Jägareförbundet tar nu en plats som adjungerad styrelseledamot i Jägareförbundets centralstyrelse. Han får ingen rösträtt men kan yttra sig och har bespetsat sig på att kämpa för att förbundet återfår hela det allmänna uppdraget.

Nya Ludvika Tidning, NLT, rapporterar om Ulf Bergs nya uppdrag i sin pappersupplaga. När en ordinarie styrelseledamot tvingades hoppa av på grund av hälsoskäl erbjöds Ulf Berg plats som adjungerad, alltså utan vare sig rösträtt eller arvode.

En viktig fråga för Ulf Berg är att pengarna som jägarna betalar in till viltvårdsfonden när de löser statligt jaktkort, går tillbaka till jakten och viltvården.

Han har själv suttit i Riksdagen och upplever att han kan påverka där. Han känner en del av de jakt- och viltvårdsansvariga politikerna och är bekant med hur det fungerar i Sveriges högsta beslutande organ.

– Jag och förbundets ordförande går i takt för att få tillbaka det allmänna uppdraget. Det går inte heller att ha ett så oenigt förbund som nu. Jag är främst med i styrelserummet för att framföra åsikter, vara med i diskussioner och se att man jobbar för jaktens bästa, säger Ulf Berg till NLT.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!