Annons
Tyska jaktterriern Aston försvunnen sedan i lördags - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan försvunnen
Pauline Bengtsson Åblad och Henrik Åblad har skickat ut efterlysning på Facebook och pratat med jägare, men den fyraårige terriern förblir försvunnen. Foto: Privat
Tyska jaktterriern Aston försvunnen sedan i lördags
Vad har hänt fyra årige tyska jaktterriern Aston? Han slet sig i lördags och sprang till skogs med en tio meter lång lina efter sig. Ägarna Pauline Bengtsson Åblad och Henrik Åblad letar all vaken tid.
Pauline och Daniel var på skogspromenad nära brukshundsklubben i Skara när Aston plötsligt fick viltkontakt. – Jag tappade linan och han bara iväg med fullt skall, berättar Daniel. Han och Pauline tog över Aston som omplaceringshund i höstas och har planerat att ta jägarexamen och jaga med honom. Nu var de ute i skogen för att bland annat träna inkallning när Aston försvann. – Vi har pratat med massor med jägare i området. De har pekat ut kända gryt i området som vi varit och kollat, berättar Pauline.

Bockjakten ett hopp

Det har hört av sig folk som hört drevskall i närheten, men det är osäkert om det är Aston som skallat. En fundering är om den tyska jaktterriern fastnat någonstans med sin tio meter långa lina. – Han har tidigare varit på väg att krångla sig ur halsbandet. Men för oss känns det just nu som om någon kan ha hittat honom utan att höra av sig, säger Daniel. Ett hopp står nu till att fredagens bockpremiär, då många jägare går till skogs, ska leda till tips om var Aston kan befinna sig. Den som hittar hunden kan kontakta Pauline på telefonnummer 0730-532072 eller Polisen.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

Aston försvann strax öster om Skara i lördags, nära brukshundsklubben. Karta: Hitta.se

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!