Tyska jaktterriern Aston försvunnen sedan i lördags

Vad har hänt fyra årige tyska jaktterriern Aston? Han slet sig i lördags och sprang till skogs med en tio meter lång lina efter sig. Ägarna Pauline Bengtsson Åblad och Henrik Åblad letar all vaken tid.

Pauline Bengtsson Åblad och Henrik Åblad har skickat ut efterlysning på Facebook och pratat med jägare, men den fyraårige terriern förblir försvunnen. Foto: Privat

Pauline och Daniel var på skogspromenad nära brukshundsklubben i Skara när Aston plötsligt fick viltkontakt.

– Jag tappade linan och han bara iväg med fullt skall, berättar Daniel.

Han och Pauline tog över Aston som omplaceringshund i höstas och har planerat att ta jägarexamen och jaga med honom. Nu var de ute i skogen för att bland annat träna inkallning när Aston försvann.

– Vi har pratat med massor med jägare i området. De har pekat ut kända gryt i området som vi varit och kollat, berättar Pauline.

Bockjakten ett hopp

Det har hört av sig folk som hört drevskall i närheten, men det är osäkert om det är Aston som skallat.

En fundering är om den tyska jaktterriern fastnat någonstans med sin tio meter långa lina.

– Han har tidigare varit på väg att krångla sig ur halsbandet. Men för oss känns det just nu som om någon kan ha hittat honom utan att höra av sig, säger Daniel.

Ett hopp står nu till att fredagens bockpremiär, då många jägare går till skogs, ska leda till tips om var Aston kan befinna sig.

Den som hittar hunden kan kontakta Pauline på telefonnummer 0730-532072 eller Polisen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Aston försvann strax öster om Skara i lördags, nära brukshundsklubben. Karta: Hitta.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Backgårdens Ammi laddad med jakt och skönhet

Fyraåriga gråhundstiken SE J(LÖ)CH SUCH Backgårdens Ammi fick bästa tänkbara start i livet när Bertil Sandin, Sandared, valde henne vid åtta veckors ålder. Före två års ålder presterade hon tre höga jaktprovsettor och med fin exteriör blev hon också snabbt utställningschampion.

Vi testar CZ 457 Lux

CZ presenterar en intressant utveckling från CZ 455 med flera förbättringar och bibehållet pipbytessystem!

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja

Se när Fredrik fäller björnen

I går var Fredrik Johansson, Örnsköldsvik, i skogarna utanför Åsele och jagade björn. Efter ett par timmar kom jämthunden Dogge med björnen rätt på Fredrik som kunde skjuta den när den passerade vägen. På Fredriks gevär fanns dessutom en filmkamera monterad.

”Den delade premiären har lett till ännu mer hets”

Tobias Lundmark, Sorsele jagar björn men i år hann han och hans kamrater bara med en jaktdag. I går var deras hund sliten och fick vila och på eftermiddagen stängdes jakten temporärt i Västerbotten. Tobias är mycket besviken på den nya regeländringen.
ANNONS ▼

Annonser