Två vargar fälldes snabbt på skyddsjakt i Härjedalen

Skyddsjakten gick fort. I går beslutade länsstyrelsen i Dalarna om jakt på varg i Idre sameby. I dag kunde två stycken fällas sedan de passerat gränsen till Jämtlands län.

På torsdagen togs beslut om skyddsjakt på en varg i Idre sameby. I dag utökades det till två och båda fälldes under dagen.

Spårsnö hjälpte jägarna som på förmiddagen hittade spår efter två vargar. Vargspåret korsade gränsen mellan Dalarna och Härjedalen vilket då medförde att skyddsjaktbeslutet korrigerades och kom att gälla båda vargarna, uppger Dalarnas Tidning.

Både Dalarnas länsstyrelse och Jämtlands länsstyrelse var inkopplade i besluten och vargarna kunde på eftermiddagen skjutas från helikopter.

Vilken härstamning vargarna har är ännu inte fastställt. Båda djuren ska transporteras till Statens veterinärmedicinska anstalt för analys.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser