Två vargar fälldes snabbt på skyddsjakt i Härjedalen

Skyddsjakten gick fort. I går beslutade länsstyrelsen i Dalarna om jakt på varg i Idre sameby. I dag kunde två stycken fällas sedan de passerat gränsen till Jämtlands län.

På torsdagen togs beslut om skyddsjakt på en varg i Idre sameby. I dag utökades det till två och båda fälldes under dagen.

Spårsnö hjälpte jägarna som på förmiddagen hittade spår efter två vargar. Vargspåret korsade gränsen mellan Dalarna och Härjedalen vilket då medförde att skyddsjaktbeslutet korrigerades och kom att gälla båda vargarna, uppger Dalarnas Tidning.

Både Dalarnas länsstyrelse och Jämtlands länsstyrelse var inkopplade i besluten och vargarna kunde på eftermiddagen skjutas från helikopter.

Vilken härstamning vargarna har är ännu inte fastställt. Båda djuren ska transporteras till Statens veterinärmedicinska anstalt för analys.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼