Två norska vargar skjutna från helikopter

Två norska vargar sköts på onsdagen från helikopter i Rendalen i Østfjell i Hedmark.

Området där de båda vargarna avlivades ligger utanför den norska vargzonen. Foto: Gettyimages

Tidningen Nationen rapporterar att det var Statens naturoppsyn som utförde avlivningen. Vargarna som sköts var en hane och en tik som börjat revirmarkera i området.

Det var skyddsjakt som genomfördes på grund av stora skador på får och renar under sommaren och hösten.

Fårbonden Gaute Ingebrigtsen intervjuas av Nationen och han är nöjd med att de norska myndigheterna utförde uppdraget.

– Nu när det snöat och dikena blåser igen är det bra att staten gör jobbet och inte överlämnar det till lokalsamhället, säger Ingebrigtsen till Nationen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼