Två frisläppta och två häktade i Amungenfallet

Två av de männen som anhölls misstänkta för illegal vargjakt på sjön Amungen försattes på fri fot vid häktningsförhandlingarna. De två andra inblandade ska vara kvar i häkte.

Jaktjournalen har skrivit om fallet här. Åklagaren begärde de fyra männen häktade misstänkta för inblandning i illegal vargjakt på sjön Amungen i Rättviks kommun den 9 mars.

Men Mora Tingsrätt underkände kravet på häktning för två av männen. De släpptes.

För de två andra männen gäller att de är på sannolika skäl misstänka för grovt jaktbrott och ska vara fortsatt häktade. Åtal ska vara väckt senast 4 oktober.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Varg rymde från djurpark under natten

Någon gång under natten lyckades en varg ta sig över ett fyra meter högt stängsel med taggtråd och el på Orsa rovdjurspark. Parken är i krisläge och polis och länsstyrelse är inkopplad för att genomföra eftersök.

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.
ANNONS ▼

Annonser