Två frisläppta och två häktade i Amungenfallet

Två av de männen som anhölls misstänkta för illegal vargjakt på sjön Amungen försattes på fri fot vid häktningsförhandlingarna. De två andra inblandade ska vara kvar i häkte.

Jaktjournalen har skrivit om fallet här. Åklagaren begärde de fyra männen häktade misstänkta för inblandning i illegal vargjakt på sjön Amungen i Rättviks kommun den 9 mars.

Men Mora Tingsrätt underkände kravet på häktning för två av männen. De släpptes.

För de två andra männen gäller att de är på sannolika skäl misstänka för grovt jaktbrott och ska vara fortsatt häktade. Åtal ska vara väckt senast 4 oktober.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser