Trodde sig skjuta vildsvin – träffade jaktkompis

Jägaren i Enköping trodde sig skjuta mot ett vildsvin. I själva verket var det hans jaktkompis som träffades av skottet och skadades allvarligt.

Jägaren trodde att han sköt på ett vildsvin. Jaktkompisen träffades och skadades allvarligt. Foto: Gettyimages

Det var i lördags kväll som det gick snett vid en vildsvinsjakt i Veckholm utanför Enköping. En man i 50-årsåldern skadades allvarligt när han träffades av ett skott.

Enköpings-Posten rapporterar i sin pappersupplaga att den som avlossade skottet trodde sig skjuta mot ett vildsvin.

– Det handlar inte om något vådaskott, utan ett medvetet skott mot det jägaren trodde var ett vildsvin i mörkret, säger Arne Nolén, förundersökningsledare vid Polisen i Enköping, till Enköpings-Posten.

Läget för skadade jägaren uppges vara stabilt.

En brottsmisstanke avskriven

Inledningsvis anhölls skytten för vållande till kroppsskada och två av de andra jägarna för skyddande av brottsling. Samtliga släpptes på söndagen.

Brottsrubriceringen skyddande av brottsling är nu avskriven.

– Brottsmisstanken är inte aktuell längre. Det var en bedömning man gjorde initialt men vid senare förhör har vi fått en annan bild, säger Arne Nolén till Enköpings-Posten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼