Trodde sig skjuta vildsvin – träffade jaktkompis

Jägaren i Enköping trodde sig skjuta mot ett vildsvin. I själva verket var det hans jaktkompis som träffades av skottet och skadades allvarligt.

Jägaren trodde att han sköt på ett vildsvin. Jaktkompisen träffades och skadades allvarligt. Foto: Gettyimages

Det var i lördags kväll som det gick snett vid en vildsvinsjakt i Veckholm utanför Enköping. En man i 50-årsåldern skadades allvarligt när han träffades av ett skott.

Enköpings-Posten rapporterar i sin pappersupplaga att den som avlossade skottet trodde sig skjuta mot ett vildsvin.

– Det handlar inte om något vådaskott, utan ett medvetet skott mot det jägaren trodde var ett vildsvin i mörkret, säger Arne Nolén, förundersökningsledare vid Polisen i Enköping, till Enköpings-Posten.

Läget för skadade jägaren uppges vara stabilt.

En brottsmisstanke avskriven

Inledningsvis anhölls skytten för vållande till kroppsskada och två av de andra jägarna för skyddande av brottsling. Samtliga släpptes på söndagen.

Brottsrubriceringen skyddande av brottsling är nu avskriven.

– Brottsmisstanken är inte aktuell längre. Det var en bedömning man gjorde initialt men vid senare förhör har vi fått en annan bild, säger Arne Nolén till Enköpings-Posten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼