Trodde sig skjuta vildsvin – träffade jaktkompis

Jägaren i Enköping trodde sig skjuta mot ett vildsvin. I själva verket var det hans jaktkompis som träffades av skottet och skadades allvarligt.

Jägaren trodde att han sköt på ett vildsvin. Jaktkompisen träffades och skadades allvarligt. Foto: Gettyimages

Det var i lördags kväll som det gick snett vid en vildsvinsjakt i Veckholm utanför Enköping. En man i 50-årsåldern skadades allvarligt när han träffades av ett skott.

Enköpings-Posten rapporterar i sin pappersupplaga att den som avlossade skottet trodde sig skjuta mot ett vildsvin.

– Det handlar inte om något vådaskott, utan ett medvetet skott mot det jägaren trodde var ett vildsvin i mörkret, säger Arne Nolén, förundersökningsledare vid Polisen i Enköping, till Enköpings-Posten.

Läget för skadade jägaren uppges vara stabilt.

En brottsmisstanke avskriven

Inledningsvis anhölls skytten för vållande till kroppsskada och två av de andra jägarna för skyddande av brottsling. Samtliga släpptes på söndagen.

Brottsrubriceringen skyddande av brottsling är nu avskriven.

– Brottsmisstanken är inte aktuell längre. Det var en bedömning man gjorde initialt men vid senare förhör har vi fått en annan bild, säger Arne Nolén till Enköpings-Posten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser