Trodde sig skjuta vildsvin – träffade jaktkompis | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan jaktolycka
Jägaren trodde att han sköt på ett vildsvin. Jaktkompisen träffades och skadades allvarligt. Foto: Gettyimages
Trodde sig skjuta vildsvin - träffade jaktkompis
Jägaren i Enköping trodde sig skjuta mot ett vildsvin. I själva verket var det hans jaktkompis som träffades av skottet och skadades allvarligt.
Det var i lördags kväll som det gick snett vid en vildsvinsjakt i Veckholm utanför Enköping. En man i 50-årsåldern skadades allvarligt när han träffades av ett skott. Enköpings-Posten rapporterar i sin pappersupplaga att den som avlossade skottet trodde sig skjuta mot ett vildsvin. – Det handlar inte om något vådaskott, utan ett medvetet skott mot det jägaren trodde var ett vildsvin i mörkret, säger Arne Nolén, förundersökningsledare vid Polisen i Enköping, till Enköpings-Posten. Läget för skadade jägaren uppges vara stabilt.

En brottsmisstanke avskriven

Inledningsvis anhölls skytten för vållande till kroppsskada och två av de andra jägarna för skyddande av brottsling. Samtliga släpptes på söndagen. Brottsrubriceringen skyddande av brottsling är nu avskriven. – Brottsmisstanken är inte aktuell längre. Det var en bedömning man gjorde initialt men vid senare förhör har vi fått en annan bild, säger Arne Nolén till Enköpings-Posten.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!