Annons
Träningshägn för hundar möter motstånd - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan överklagan
Hägnet är tre hektar stort och ska bland annat användas för träning av älg- och björnhundar. Bild: Eniro och Mikael Moilanen, montage
Träningshägn för hundar möter motstånd

Ett träningshägn för hundar, bland annat älg- och björnhundar, möter motstånd från allmänheten i Ås utanför Östersund. Kommunens beslut att arrendera ut mark till hägnet har överklagats av privatpersoner.

Markus Lagergren driver Furhov hund- och jaktpark i Östersund sedan 2015. Nu har Krokoms kommun arrenderat ut tre hektar mark till ytterligare en hund- och jaktpark som Markus Lagergren ska driva i Ås norr om Östersund.

– Det är träningshägn för alla hundar. När jag har tid kör jag träning för jakthundar med vajerstyrda älgar och björnar, berättar Markus Lagergren.

Allemansrätten

Klagande anser att hägnet placerats i ett populärt friluftsområde och att staketet ger inskränkningar i allemansrätten.

Fastighetschefen i Krokoms kommun, Tomas Nilsson, tillbakavisar påståendet att träningshägnet skulle strida mot kommunens fördjupade översiktsplan.

– Allmänheten ska mot en avgift kunna nyttja området. Det är inte konstigare än att man betalar en medlemsavgift till Åsbygdens ryttarförening om man vill nyttja ridhuset, säger Tomas Nilsson till Länstidningen Östersund.

Markus Lagergren vill i nuläget inte kommentera saken ytterligare.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!