Tiotal jakttorn stulna på skånsk jaktmark

Ett tiotal jakttorn har stulits på en jaktmark i Skåne. Vittnen har sett två bilar med släp transportera bort tornen.

Vittnen har sett två bilar med släpvagnar transportera jakttorn. Arkivbild: Gettyimages

Ystads Allehanda rapporterar i sin pappersupplaga att medlemmar i Sankt Olofs jaktlag upptäckte stölden i lördags.

Boende i området har berättat för jägarna att de sett två bilar, en pickup och en vanlig personbil, med släpvagnar som båda var lastade med jakttorn.

”Måste ha kört flera gånger”

– Totalt saknas ett tiotal torn som var helt nya från förra året. De måste ha kört flera gånger för man får bara plats med ett torn åt gången på ett vanligt släp, Fredrik Gyllander, som är medlem i jaktlaget, till Ystads Allehanda.

Historien om stölden delas flitigt på Facebook, men jaktlaget har inte gjort någon polisanmälan ännu.

– Det är klart att det inte är kul, det är alltid en tråkig känsla när folk inte kan skilja på mitt och ditt. Men det är skönt att veta att de boende i närområdet håller lite extra koll nu, jaktledaren Mattias Pergler till Ystads Allehanda.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser