Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Den aggressiva älgkon och hennes kalvar har nu avlivats. Foto: Gettyimages

Stefan Larsson, kommunikatör i Lerums kommun säger till Svt Nyheter Väst att han är lättad. Kommunen fick godkänt av polisen att inkalla hjälp från lokala jägare att avliva problemälgarna.

Under hösten har älgarna rört sig i bland annat bostadsområdet Aspenäs och de har sparkat ihjäl två hundar, skadat en person och jagat fler.

Det har rört sig om en älgko med två kalvar. Lerums kommun har via SMS uppmanat boende i kommunen att meddela var älgarna håller till.

På onsdags kvällen fällde jägare älgarna vid norr om Aspenäs och nu hoppas Stefan Larsson att det blir lugnare i området.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼