Svinpesten har tagit 1,2 miljoner grisar i Kina

Den afrikanska svinpesten har vandrat genom Europa och in i Asien. Kinas landsbygdsminister säger nu att 1,2 miljoner grisar har dött av sjukdomen. Det rapporterar nyhetsbyrån AP.
1,2 kinesiska grisar har dött i afrikansk svinpest vilket har drivit upp det globala priset på fläskkött.

1,2 kinesiska grisar har dött i afrikansk svinpest vilket har drivit upp det globala priset på fläskkött.

Vice landbruksminister Yu Kangzhen höll igår en presskonferens i Beijing. Han rapporterade att 1,2 miljoner grisar har dött i följderna av att den afrikanska grispesten har kommit in från Europa. Det stora dödstalet har nu påverkat de globala fläskpriserna, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt Yu Kangzhen jobbar myndigheterna på ett vaccin, men de har ”lång väg kvar”.

Den norska tidningen Nationen.no har sammanställt en karta över utbredningen av afrikansk svinpest, baserad på data från World Animal Health Information Database.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser