Sur älgtjur trakasserar ortsbor

Invånarna i Vadjetorp, Torsby har under senaste veckan fått hålla extra uppsikt eftersom en älgtjur på krigsstigen härjar i byn.

En närgången älgtjur jagar bybor i Vadjetorp, strax norr om Torsby. Foto Gettyimages

– En av familjerna har en tvåårig flicka. Den familjen jagades ända in till dörren av älgen, säger Inge Wadman, granne med barnfamiljen i byn till SVT Nyheter Värmland.

Älgen har uppehållt sig runt i byn i veckas tid. Det är en sextaggare och nu vill ortsborna att den avlivas innan någon olycka sker.

– Folk törs inte gå ut längre. Älgen jagar ju folk och härjar omkring så vi vill få till jakt på den, säger Kent Kollfeldt som är ordförande i det lokala viltvårdsområdet till SVT Nyheter Värmland.

Polisen har informerats om älgtjuren och nu avvaktar jägare ett beslut om eventuell avlivning.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼