Annons
Styrelseledamot i Rovdjursföreningen vill förbjuda nöjesjakt och Rovdjurskampanjen | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan jaktmotståndare
Styrelseledamot i Rovdjursföreningen vill förbjuda nöjesjakt och Rovdjurskampanjen
Magnus Orrebrant valdes på söndagen in som ledamot av Svenska Rovdjursföreningens styrelse. Han vill förbjuda "nöjesjakt" och tävlingar som Jaktjournalens Rovdjurskampanjen.
Rovdjursföreningens årsmöte var utlyst att hållas i Stockholm söndagen den 22 augusti. Av de handlingar som lagts ut på föreningens hemsida framgår att Magnus Orrebrant, en 61-åring från Lindome utanför Göteborg, föreslogs ta plats i styrelsen. Orrebrant ges utrymme att beskriva sig själv och berättar att han är en person som fått intresset för djur och natur med modersmjölken och att han i unga år var med i Fältbiologerna och skådade fåglar. Han drömde om att bli näste Jan Lindblad, men det blev Chalmers tekniska högskola och karriär inom näringslivet istället. Han har varit VD och haft styrelseuppdrag. Just nu hjälper han miljöpartisten Rebecka Le Moine att arrangera ett Vargseminarium i riksdagen 2021. Det ska bli ett svar på kristdemokraten Magnus Oscarssons seminarium i våras. Oscarssons seminarium fick alldeles för stort jägarfokus, tycker Magnus Orrebrant.

Vill förbjuda nöjesjakt

På Rovdjursföreningens hemsida listar han saker som han ser som angelägna för Rovdjurföreningen att arbeta med: ”- Viltvårdsfondens medel bör omfördelas så större belopp går till djurvärnarorganisationer. Idag endast ett försumbart belopp till Naturskyddsföreningen och inget till Svenska Rovdjursföreningen som de tidigare fick. – Få till ett förbud för tävlingar som Rovdjurskampanjen. – Få till förbud mot ren nöjesjakt av djur. Tex skulle det räcka med skyddsjakt på grävling, ingen allmän jakt. Att jaga dessa djur bara för nöjes skull tillhör inte ett civiliserat samhälle – Förändra hela rovdjurspolitiken där tex jägardominerade länsstyrelser får alldeles för stort inflytande. Bla har EU domstolen i juni 2020 beslutat att skyddsjakt endast får beslutas av en nationell instans vilket Länsstyrelsen inte är. Ändå fortsätter skyddsjakt på varg initierad av Länsstyrelsen i Jönköping. – Bemöta det uppdaterade förslaget på Jakttidsremissen som fortfarande i stort svarar upp mot jägarintressen och inte att värna om biologisk mångfald”, skriver Magnus Orrebrant. Jaktjournalen har sökt Magnus Orrebrant för en kommentar men inte lyckats nå honom.
Rovdjurskampanjen 20/21
Glöm inte anmäla dig till Rovdjurskampanjen – Riksdagsledamot Rebecka Le Moine förklarar reglerna i riksdagen
FILM: Miljöpartiet håller alternativt vargseminarium med jaktmotståndare
MP-politiker vill köpa skog som inte ska brukas

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!