Annons
Storoxarna faller tätt för unga kvinnliga jägare i Jämtland | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
6 månader sedan älgjakt
Sanna Persson Stafrén och jämthunden Nisse med den fina älgtjuren. Foto: Privat
Storoxarna faller tätt för unga kvinnliga jägare i Jämtland
Storoxarna står som spön i backen för unga kvinnliga jägare i Jämtland. 24-åriga Sanna Persson Stafrén fick fälla en 18-taggare i lördags.
– Man har sådan puls att man nästan tror att man ska dö, berättar Sanna om dramat som utspelade sig i Föllinge.Ett jägare i ett grannlag hade avlossat ett olyckligt skott, älgen blev inte kvar på skottplatsen. Sanna och hennes jaktkamrater postade om för att få tag i den påskjutna älgen.– Pappa ville att han och jag skulle gå till ett annat pass, men jag sa att jag borde stå kvar där jag stod. Och rätt vad det var kom älgen rakt på mig. Det är märkligt att man får sådan puls att man tror att man ska dö, och ändå klarar man av att behålla lugnet och kolla att inte hunden riskerar att bli skadad, säger Sanna.

”Mallig och glad”

Hon fick bredsida på älgen och sköt ett skott som hon kände tog fint. 50 meter längre bort på vägen stod Niklas Andersson och han sköt två skott, han också.Men efteråt lyfte Niklas på hatten och överlät trofén på 18-taggaren till Sanna.– Hennes skott var det första dödande, så det är hennes älg, säger Niklas. Sanna gick först som jaktelev i laget och har skjutit en ko tidigare. I år fick hon en ordinarie plats i laget när hennes farfar hoppade av.– Jag är mallig och glad att jag fick avsluta och att det var en så stor och fin oxe. Känslorna svämmade över, säger Sanna Persson Stafrén.Jaktjournalen berättade på måndagen om Anna Johansson i Backe som också fällde en 18-taggare i lördags.
Mikael Moilanenmikael.moilanen@jaktjournalen.se070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!