Annons
Stefan och Boel ensamma på 1.400 hektar i storoxarnas land - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
10 månader sedan Älgjakt 2021
Stefan Lygdman och hustrun Boel med den 20-taggare som Stefan fällde. I morgon startar årets älgjakt i länen som har septemberjakt. Foto: Privat
Stefan och Boel ensamma på 1.400 hektar i storoxarnas land

I morgon onsdag startar älgjakten i den norra delen av Sverige och i Västerbotten förbereder sig Stefan Lygdman och hustrun Boel på förstklassig jakt på marker som hyser riktiga storoxar. Makarna är ensamma på 1.400 hektar under premiärveckan.

Jaktjournalen berättade om Stefan Lygdman och sonen Göran Berggren, som 2017 sköt varsin stor tjur. Grannlagets hundar kom först med en 15-taggare och sedan en 20-taggare, som Stefan fällde.

– Det är ett guldhorn, som sitter ovanför TV:n nu.

Vid Stöttingfjället

Jaktområdet ligger vid Stöttingfjället mellan Lycksele och Vilhelmina.

Stefan har jagat på marken sedan slutet av 1970-talet då han följde med svärfar ut. I somras gjorde han och Boel slag i saken, sålde lantstället i Avesta i södra Dalarna och flyttade upp till Boels föräldragård i Västerbotten.

– Jag har skjutit många älgar som haft 10, 12 och 14 taggar men 20-taggaren är den största. Vi har sett andra riktigt stora älgar men de har vi inte kommit åt, berättar Stefan.

Lyxig situation

På premiärmorgonen på onsdag kommer han och hustrun att vara i den lyxiga situationen, att de är alldeles ensamma på marken. Först nästa vecka kommer släktingarna upp.

– Då blir vi sex personer totalt. Vi har en äldre jämthund och en unghund som vi jagar med. Jag hör av mig om det händer något roligt, hälsar Stefan.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!