Jaktnyheter

Starka läsarreaktioner på Jaktjournalens veterinärartikel

Jaktjournalens läsare har reagerat starkt på artikeln om Christoffer Eriksson. Många känner igen sig och flera liknande historier har lämnats i kommentarsfälten på sociala medier.
Christoffer Eriksson fick en mycket hög veterinärräkning när han lämnade in sin akut sjuka hund. När han kontrollerade kostnadsspecifikationen upptäcktes poster upptagna som inte stämde med verkligheten. Jaktjournalen skrev om det här och publicerade även artikeln på sociala medier. Där har inte kommentarerna från andra besvikna läsare låtit vänta.

Vill organisera sig

En hundägare skriver ”Jag var hos en veterinärklinik i Skåne med min hund när hon fått livmoderinflammation. Först fick jag ett pris på 20 tusen… när jag sa hunden var 11 år och inte försäkrad sänktes priset till 10 tusen…”. En annan läsare tycker djurägare måste organisera sig för att få till en förändring. ”Klinikerna förlorar inget (för vi djurägare är enligt lag tvungna att söka vård till ett sjukt djur). Försäkringsbolagen förlorar inget (vi djurägare betalar ju snällt premierna, som baseras på försäkringsbolagens kostnader, alltså hutlösa, t o m saltade(!) räkningar hos klinikerna). Det är vi djurägare som betalar…och lider (för vi vill ju det bästa för våra djur)…och fortsätter att betala, både till klinikerna och försäkringsbolagen, hur ”bort i stölla” det än är Så länge vi djurägare inte förenar oss i en gemensam kamp mot detta system så kommer det bara att fortsätta, och bli än värre.

Chockad över prislappen

Hade en hund inlagd ett dygn med dropp och ytterst lite smärtlindrande pga ett ormbett. Visserligen var det röd dag och extra jourtillägg, men det var inget operativt ingrepp och hunden fick inget serum utan enbart dropp och lite smärtstillande, medikamenterna gick inte ens på en tusenlapp enligt specern. Måste erkänna att jag blev lite smått chockad när slutfakturan hamnade på knappa 15000kr….” skriver en tjej. Onekligen upprörs jakthundsägare över dagens situation. Den sista kommentarer återspeglar den generella åsikten bland läsarna på sociala medier. ”Finns ingen verklighetsförankring i den sista fakturan heller snart måste försäkringsbolagen gemensamt sätta stopp för denna prishysterin”, skriver en stövarjägare.