Staffan gör jägarkonst av älghorn

Staffan Ulriksson i Västerbotten skapar konst av älghorn. Han skär ut skulpturer och motiven är ofta vilda djur och jaktsituationer.

En björn som sniffar efter något gott. Foto: Anna Ulriksson och Gettyimages, montage

– Jag hade en kusin, Erik Norberg, som var känd konstnär och gjorde skulpturer av horn. För 25-30 år sedan tänkte jag, att det kanske jag också kan göra, berättar Staffan Ulriksson.

Han är fyllda 81 år och bor i byn Brännåker i Vilhelmina kommun. Han har varit flitig jägare och då var det nära till hands att börja skulptera i älghorn.

Same försvarar ren.

Uppskattas av jägare

Björnar, lodjur, vargar, renar, älgar och samer finns bland motiven och skulpturerna har sålts både i Sverige och utomlands.

– Människor från Nederländerna och Tyskland, ja jägare också, är väldigt förtjusta i dem, berättar Staffan Ulriksson.

P 4 Västerbotten var först med berätta om honom. Hör radiostationens intervju här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Drömtjur

 

Staffan Ulriksson och älgar utskurna i ett skovelhorn.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktjournalens grundare död

Grundaren av Jaktjournalen och Fiskejournalen, Otto Elander, har avlidit i en ålder av 80 år. Jaktjournalens förste chefredaktör, John Duff, skriver här ett minnesord om sin chef.

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?
ANNONS ▼

Annonser