Annons
Springande, hukande, ålande och simmande fällde Svante sin drömtjur | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 år sedan älgjakt
Svante Högnert med sin drömtjur. Foto: Robin Carlander
Springande, hukande, ålande och simmande fällde Svante sin drömtjur
Svante Högnert blev satt på ett pass vid sidan om. Men där kom plötsligt en drömdjur. – Det blev en ansmygning på 1,5 kilometer berättar Svante för Jaktjournalen.
42-årige Svante Högnert från Trollhättan jagar med Jaktjournalens Robin Carlander nära Lycksele i Västerbotten. – Jag stod på ett sidopass och tittade ut över en mosse som är kanske fem gånger tre kilometer stor. På 800 meters avstånd fick jag se ko, kalv och tjuren, berättar Svante. Hundarna hade inte fått korn på älgarna ännu och Svante satte av efter dem på egen hand. De första 500 metrarna kunde han springa upprätt. Sedan sprang han hukande i gräset – och till sist ålade han.

Simmade över å

– Det var riktiga strapatser, för jag fick simma över en liten å också, konstaterar Svante. Han fick dock bra tag på älgtjuren och kunde skjuta den. – Det är 17 eller 18 taggar i hornet. Jag vet inte riktigt hur långa de ska vara för att räknas, säger Svante. Han har jagat sedan 15-årsåldern och tidigare varit som längst norr ut i Dalarna på jakt. – Det här gav mersmak, summerar Svante. En längre och mer utförlig redogörelse från den rafflande jakten kommer ni kunna läsa i Jaktjournalen framöver. Vår medarbetare Robin Carlander dokumenterade jakten.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!