Jaktnyheter

Snodde kikarsikte för 18 000 – ” jag tar saker och vet inte vad jag skall göra med dem”

Mannen stal ett kikarsikte och förklarade sitt betende med att han är kleptoman. Foto: Gettyimages

Mannen gick in i jaktbutiken och stoppade ett kikarsikte värt 18 000 kronor innanför byxorna. Efter att ha åkt fast förklarar han det med att han är kleptoman. Nu åtalas han.

Det var den 1 september i år som den 37-årige mannen gick in i jaktbutiken i Kristianstad i Skåne för att, som han sagt i förhör, köpa skor. I stället knallar han ut ur butiken med ett dyrt kikarsikte innanför byxorna., det berättar tidningen Norra Skåne i sin pappersupplaga.

Efter att butikspersonalen upptäckt stölden och kontrollerat övervakningsfilmen kunde mannen avslöjas. I förhör uppger han att stölden var en impuls.

– Efter att jag hade kommit in i avdelningen såg jag många värdefulla varor som inte hade något larm. Det var då impulsen började ta över mig och det var av den anledningen jag tog kikarsiktet, förklarar mannen i förhör, uppger Norra Skåne.

Vidare uppger han för polisen att han är kleptoman.

– Jag tar saker och vet inte vad jag skall göra med dem

Mannen har enligt Norra Skåne erkänt stölden och säger sig ha kompenserat butiken, som enligt åtalet inte heller ska ha några ersättningsanspråk.

37-åringen åtalas nu och åklagaren yrkar på villkorlig dom och dagsböter på totalt 6500 kronor, skriver Norra Skåne.