Snart 14 år gammalt mord på jägare alltjämt olöst

Det har snart gått 14 år sedan en 69-årig jägare hittades mördad vid sitt jakttorn i Halland. Polisen har inte lyckats få fast mördaren.

Jägaren hittades död nedanför sitt jakttorn. Polisen har inte fått fast mördaren. Arkivbild: Gettyimages

SVT Halland berättar om mordet, som inträffade dagen före älgjakten i byn Vångadal utanför halländska Knäred 2006.

Det 69-åriga mordoffret jagade rådjur tillsammans med en kamrat och satt i ett torn på ett hygge. 69-åringen svarade inte på anrop via jaktradion och jaktkompisen hittade honom mördad nedanför tornet.

Han hade bragts om livet med ett stort antal hugg över hela kroppen.

Polisen har bland annat hållit 100 förhör och knackat dörr i området, men ingenting har lett utredningen framåt.

”Olyckligtvis”

Mordvapnet tros ha varit en yxa. Den har aldrig påträffats och den 69-årige jägarens vapen är fortfarande försvunnet.

SVT Halland har tidigare rapporterat att mordoffret tros ha kommit ned från tornet självmant.

Polisprofessor Leif GW Persson sa till SVT Halland 2016 att mördaren sannolikt fanns i 69-åringens bekantskapskrets.

– Polisen fastnade olyckligtvis i att det var kriminella förmågor, sannolikt från Halmstad, som kommit för att stjäla koppar. Jag ser det som otänkbart, sa Leif GW Persson 2016.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser