Annons
Snart 14 år gammalt mord på jägare alltjämt olöst | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 år sedan död jägare
Jägaren hittades död nedanför sitt jakttorn. Polisen har inte fått fast mördaren. Arkivbild: Gettyimages
Snart 14 år gammalt mord på jägare alltjämt olöst
Det har snart gått 14 år sedan en 69-årig jägare hittades mördad vid sitt jakttorn i Halland. Polisen har inte lyckats få fast mördaren.
SVT Halland berättar om mordet, som inträffade dagen före älgjakten i byn Vångadal utanför halländska Knäred 2006. Det 69-åriga mordoffret jagade rådjur tillsammans med en kamrat och satt i ett torn på ett hygge. 69-åringen svarade inte på anrop via jaktradion och jaktkompisen hittade honom mördad nedanför tornet. Han hade bragts om livet med ett stort antal hugg över hela kroppen. Polisen har bland annat hållit 100 förhör och knackat dörr i området, men ingenting har lett utredningen framåt.

”Olyckligtvis”

Mordvapnet tros ha varit en yxa. Den har aldrig påträffats och den 69-årige jägarens vapen är fortfarande försvunnet. SVT Halland har tidigare rapporterat att mordoffret tros ha kommit ned från tornet självmant. Polisprofessor Leif GW Persson sa till SVT Halland 2016 att mördaren sannolikt fanns i 69-åringens bekantskapskrets. – Polisen fastnade olyckligtvis i att det var kriminella förmågor, sannolikt från Halmstad, som kommit för att stjäla koppar. Jag ser det som otänkbart, sa Leif GW Persson 2016.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!