Snabb start i björnjakten i Gävleborg

Återigen ser björnjakten ut att bli snabbt avklarad i Gävleborg. Under morgontimmarna har tolv björnar fällts eller påskjutits.

Björnjakten går snabbt i Gävleborg. Foto: Gettyimages

Klockan 09.40 på premiärmorgonen meddelade länsstyrelsens telefonsvarare för återstående tilldelning, att tio björnar fällts eller påskjutits i det västra jaktområdet i Gävleborgs län. 37 björnar återstår på tilldelningen.

I det östra området har två björnar fällts och elva återstår.

– Jakten kommer vara över på två-tre dagar”, säger Karl-Evert Hellsén, jaktledare för viltvårdsområdet Mållångsbo till P4 Gävleborg.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼