Sköt tre hagelskott mot kråkbo – kan få böta 13 600

En 38-årig man sköt tre skott mot ett kråkbo, inne på detaljplanerat område. Åklagaren vill att han döms till böter.

Blekinge Läns Tidning berättar att polisen larmades till ett område i Hällevik den 6 juni. Människor som ringde till polisen hade hört tre skott avlossas.

Den nu åtalade mannen och en kompis skulle bo i en stuga vid rockfestivalen Sweden Rock. 38-åringen bad sin kompis ta med sitt hagelgevär, som han hade licens på, så att ett bo med kråkor kunde avlägsnas.

Trodde det var tillåtet

Efter att ha grillat och druckit en del alkohol gick 38-åringen ut och sköt tre skott mot kråkboet.

Mannen har erkänt att han sköt och förklarat med att han trodde att det var tillåtet att skjuta mot fågelboet inne på tomten. Han åtalades för brott mot ordningslagen och åklagaren yrkar på att straffet blir 40 dagsböter á 340 kronor – totalt 13 600 kronor i böter.

Artikeln i Blekinge Läns Tidning förtäljer inte om det blir något rättsligt efterspel för mannen som ägde hagelbössan.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼