Sköt ko av misstag – nu får han sitt straff

Vildsvinsjägaren misstog sig och sköt en dräktig ko. Nu har mannen dömts i tingsrätten.

Det var vildsvinsjakt, men i mörkret misstog sig jägaren nu döms att betala böter och skadestånd. Arkivbild: Gettyimages, montage

P4 Kalmar berättar om fallet där mannen och en jaktledare gick ut på jakt i Ronneby i maj 2019. Jägaren ska fått information om att det gick tamdjur i landskapet.

Men i mörkret misstog han sig och sköt en dräktig ko.

Nu har mannen dömts i tingsrätten och straffet blir 8 800 kronor i böter. Han ska också betala 21 000 kronor i skadestånd till ägaren av kon.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.
ANNONS ▼