Sköt björn för sent – kan dömas till böter

Mannen sköt en björn två timmar för sent. Nu vill åklagare Åse Schoultz ha honom dömd för jaktbrott av normalgraden med böter som straff.

Åklagare Åse Schoultz vill ha mannen dömd till böter. Foto: Gettyimages

Folkbladet Västerbotten rapporterar i sin pappersupplaga att mannen var gästjägare och inte ingick i den SMS-kedja som informerade jägarna om återstående tilldelning.

Mannen jagade i trakterna av Storuman och sköt en björn två timmar efter att jakten var avlyst.

– Som jägare är du skyldig att hålla dig uppdaterad om hur mycket som återstår av tilldelningen, säger Åse Schoultz till Västerbottens Folkblad.

Hon har utfärdat ett strafföreläggande och yrkar på att mannen straffas med 80 dagsböter.

– Han har vidgått de faktiska omständigheterna. Om han är villig att godta böterna vet jag däremot inte, säger Åse Schoultz till Västerbottens Folkblad.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.
ANNONS ▼