Jaktnyheter

Skitjakt på er alla älgjägare – dela era bilder och historier med oss

I dag inleds älgjakten i norr. Dela era bilder och jakthistorier med Jaktjournalen. Arkivfoto: Per Jonson

I dag inleds älgjakten i de norra delarna av Sverige. Årets höjdpunkt för många svenska jägare. Vi på jaktjournalen vill gärna ta del av både jaktlycka och roliga jakthistorier. Dela dem med oss!

Premiärerna duggar tätt så här års och i dag (1 sep) är det dags att ge sig ut i älgskogen i norra Sverige. Under den senaste tiden har det varit mycket prat om att älgstammen är i gungning och från bland annat Dalarna rapporteras det om att flera jaktlag valt att ställa in älgjakten i år, andra väljer att bara jaga kalv.

Det är en trist utveckling av vad som nästan kan beskrivas som Sveriges nationaljakt. Samtidigt finns det stora områden där det fortfarande finns jaktbara och fina älgstammar och där jägare från och med idag inleder årets jakt.

Vi på Jaktjornalen vill gärna ta del av er jaktlycka och av era jakthistorier. Hör gärna av er till oss och berätta. Antingen i våra sociala kanaler eller via mejl, redaktion@jaktjournalen.se.

Ett telefonsamtal är alltid trevligt och våra reportrar Andreas Åsenheim och Mikael Moilonen lyssnar gärna till en bra älgjaktshistoria. Du kan naturligtvis maila dem direkt också.

Sist men inte minst vill vi gärna ha era bilder från jakten för eventuell publicering. Skitjakt!