Annons
Sarah hade bebisen med sig och fällde stor älgtjur - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
10 månader sedan bebis
Sarah Lindholm hade ettåriga dottern med sig och fällde en stor tjur. Foto: Privat
Sarah hade bebisen med sig och fällde stor älgtjur

Sarah Lindholm i Fjällbacka överraskade nog jaktkompisarna när fällde en stor älgtjur - trots att hon hade ettåriga dottern Isabelle med sig på passet.

– En fantastisk upplevelse, säger Sarah till Jaktjournalen.

Hon och hennes jaktkompisar tycker inte att markerna passar riktigt för löshundsjakt. Därför har man bestämda pass som man bevakar tidigt på morgonen.

Sarah satte hörselskydd på dottern och de tog plats vid en slagen veteråker.

– Vi var inte speciellt tysta, så jag tänkte att vi hade skrämt bort allt vilt. Men det började komma en del bockar springande och plötsligt klev den stora tjuren fram, berättar Sarah.

Vände om och stannade

Först såg älgen ut att gå åt fel håll och Sarah tänkte att det i alla fall var roligt att hon fått se den. Men då vände tjuren och tog ut en ny riktning.

– Den stannade lite snett framför mig på lite drygt 100 meters avstånd och då fick jag skottillfälle. Skottet tog bra och den lade sig i en poppelplantering. Det hade åtta piggar i hornet på ena sidan och sex på den andra, konstaterar Sarah.

Hennes sambo, Björn Larsson, som hon träffade på skjutbanan när hon tog jägarexamen, är jaktledare och han kunde inte föreställa sig att det var Sarah som skjutit.

– När jag ringde och han förstod vad som hänt tyckte han det var fantastiskt att jag fått den chansen. Det är den andra älgen för mig – jag sköt en liten kviga i fjol, berättar Sarah.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   MEST LÄSTA ARTIKLAR

   VAPENTEST

    MEST DELADE ARTIKLAR

    RECEPT

     FLER NYHETER

      SENASTE NYTT

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      MEST LÄSTA ARTIKLAR
      MEST DELADE ARTIKLAR
      Senaste annonser
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!