Sabotage av jaktmotståndare, tror jägarbasen | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan jaktmotståndare
Tornet har välts innan förövarna sågat av benen. Foto: Torsten Nilsson
Sabotage av jaktmotståndare, tror jägarbasen
Ordföranden i Svenska Jägareförbundet i Uppsala län, Torsten Nilsson, har fått ett jakttorn vält och söndersågat. Han misstänker att det är jaktmotståndare som ligger bakom skadegörelsen.
Det var i onsdags som Torsten Nilsson blev kontaktad av arrendatorn som odlar åkern där jakttornet stod. Han undrade om ett tornet blåst omkull. – Det är ett torn som stått synligt från en mindre väg. Först har man vräkt ikull det – sedan har man sågat av två ben och vält ned tornet i ett djupt dike, berättar Torsten Nilsson. Det är sågspånen på platsen som visar att benen sågats av när tornet legat på marken. – Det kan inte ha varit bara en person. Jag har försökt att lyfta tornet för att peta in en kil och förbättra stabiliteten, men jag har inte ensam orkat rubba det, berättar Torsten Nilsson.

Torsten Nilsson.

Klottrare identifierad

Förra lördagen arrangerades en jaktmässa i en av kretsarna i Jägareförbundet i Uppsala län. Då upptäckte man en person som kladdade antijaktpropaganda på mässans skyltar. Personen är identifierad. – Jag vet inte om det har något samband med tornet som jag fått förstört. Polisen var i alla fall väldigt angelägen om att ta upp en anmälan – när jag berättade vem jag är, säger Torsten Nilsson. Han vill varna andra jägare och ger rådet att kolla jakttornen ordentligt innan de används. – Är något av benen sågade bara till hälften blir det livsfarligt att gå upp i tornet, säger Torsten Nilsson. Platsen där skadegörelsen inträffat ligger utmed en mindre väg cirka 4,5 kilometer norr om Knutby. Torsten Nilsson misstänker att det är jaktmotståndare som är ansvariga för sabotaget. – Man har verkligen ansträngt sig och gjort en tydlig markering som skulle synas, konstaterar Torsten Nilsson.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!