Robert Salomonssons plotthund svårt skadad

Robert Salomonssons plotthund Turbo skadades allvarligt under björnjaktspremiären. Han ska ha fått ett ben krossat under närkontakt med en björn.

Västerbottens-Kuriren skriver i sin pappersupplaga att olyckan inträffade under jakt utanför Låjtavare i Dorotea. En passkytt och Robert Salomonsson gick in tät vegetation för att avsluta jakten på en påskjuten björn.

När björnen väl avlivats upptäckte man att plotthunden Turbo var svårt skadad och hoppade på tre ben. Ett ben var krossat.

– Eftersom skogen var så tät blev hunden troligen för närgången och fick en rejäl smäll av björnen, säger Salomonsson till Västerbottens-Kuriren.

Björnskytten bar den skadade Turbo 600 meter ned till en bilväg och sedan kördes hunden till djursjukhus för operation.

– Jag hoppas verkligen att den repar sig. Det är min bästa hund, säger Robert Salomonsson till Västerbottens-Kuriren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼