Jaktnyheter

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes granna älgtjur. Foto: Privat
Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
– Den hade 21 taggar i hornet. Eleverna tyckte att det är häftigt, säger Eva-Lena. Hon är 41 år och har jagat i 20 år. I år satt hon på pass på en liten myr i Åre när hon hörde en älg som lockade. – Jag trodde först att det var en ko som lockade på sin kalv, men plötsligt steg det fram en kviga. Sedan såg jag ett stort, vitt horn som vajade fram och tillbaka – det kom en tjur. Det var han som lockade på kvigan, men hon var inte intresserad utan sprang iväg, berättar Eva-Lena. Tjuren stod stilla på 65-70 meters avstånd när Eva-Lena sköt.

Uppmärksammat på skolan

Hon lade ut bilden på sig själv och den fina tjuren på Facebook och det väckte uppmärksamhet bland högstadieeleverna på skolan i Ånge där Eva-Lena är rektor. – Det är många elever som kommenterat och varit intresserade och frågat hur det gick till. De tycker att det är häftigt, säger Eva-Lena. Till helgen som kommer bär det av på älgjakt igen för Eva-Lena Årmyr.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21