Jaktnyheter

Rebecka Le Moine öppnar för att efterträda Isabella Lövin

Rebecka Le Moine säger att det är många som vill att hon ska kandidera till posten som nytt språkrör i Miljöpartiet. Foto: Privat och Gettyimages, montage
Isabella Lövin har meddelat att hon slutar som språkrör för Miljöpartiet. Partikamraten Rebecka Le Moine, känd i jaktkretsar bland annat för sitt engagemang för vargar, meddelar att hon inte utesluter att kandidera till posten som Lövins efterträdare.
Le Moine säger till Expressen att hon inte vet ännu om hon ska kandidera att leda Miljöpartiet. Men det är många som peppat henne och gärna vill nominera henne, säger hon.

Isabella Lövin

– Jag vill driva systemkritiska frågor och våga kombinera dem med dagspolitiken. Vi måste designa om det ekonomiska systemet, som i dag bygger på exploatering av både människor och natur. Vi kan absolut berätta om de kompromisser som vi når, men vi måste också berätta om vår vision bortom den här mandatperioden. Självklart vill Miljöpartiet mycket mer än att smådutta i ett dåligt system. Det måste vi kunna säga, säger Rebecka Le Moine till Expressen. Jaktjournalen har i flera artklar berättat om Rebecka Le Moine, som bland annat samlar in pengar för att köpa skog som inte ska brukas. Hon har också gjort sig känd som arrangör av ett alternativt vargseminarium i Riksdagen då vargvänner inte var välkomna på kristdemokraternas och Jägareförbundets riksdagsmöte. Le Moine har också fått uppmärksamhet för att hon i augusti 2019 talade vid Rovdjursmarschen, ett arrangemang som bland annat Hunt Saboteurs och Djurfront stod bakom. Det har Svensk Jakt rapporterat. Nedan har vi samlat några länkar från Jaktjournales rapportering om Rebecka Le Moine.
Glöm inte anmäla dig till Rovdjurskampanjen – Riksdagsledamot Rebecka Le Moine förklarar reglerna i riksdagen
FILM: Miljöpartiet håller alternativt vargseminarium med jaktmotståndare
MP-politiker vill köpa skog som inte ska brukas