Rävjägare samlade in pengar till Barncancerfonden

En rävjakt i Söderhamn i lördags samlade ett 50-tal jägare och gav pengar till Barncancerfonden.

Helgens rävjakt i trakterna av Trönö och Norrala inbringade 3 000 kronor till Barncancerfonden. Foto: Gettyimages

Man jagade med drivande hundar i Trönö och Norrala.

– En sådan här stor rävjakt har det inte varit här på kanske 20 år. Förr var det mycket vanligare, men det har varit svagt intresse så det har dött ut lite grann, säger initiativtagaren Emil Bergman till pappersupplagan av Söderhamns-Kuriren.

Trots bristen på spårsnö fick deltagarna uppleva klingande drev med bland annat schillerstövaren Tore och smålandsstövaren Imer, som ägs av Gösta Agardh.

Viltvårdsområdet hade beslutat att de deltagande jägarna inte behövde lösa några dagkort. Pengarna skänks istället till Barncancerfonden som får 3 000 kronor från jakten.

– När vi blev så många tänkte vi passa på att få ihop lite pengar till välgörenhet samtidigt, säger Emil Bergman till söderhamns-Kuriren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼