Jaktnyheter

Priset blev högre – Ånge skog sålt för 72,5 miljoner kronor

Priset blev högre än den först begärda summan när Ånge skog såldes. Arkivbild: Gettyimages
Nu har den stora skogsfastigheten Ånge skog fått en ny ägare. Priset blev högre än först begärda 67,5 miljoner kronor. Köpeskillingen stannade på 72,5 miljoner kronor.
Jaktjournalen berättade förra veckan om Ånge skog, totalt 867 hektar mark, som var till salu cirka tio mil väster om Sundsvall. Nu rapporterar ATL att marken är såld och att priset blev 72,5 miljoner kronor. Köpare är ett fastighetsbolag i Falun som äger skog i Jämtland och Bergslagen. – Vi vill äga det långsiktigt och ser skog som ett bra investeringsalternativ, säger Mats Sonehag, vd för holdingbolaget Sparta Operation och Masmästaren Fastigheter i Falun, till Sundsvalls Tidning och citeras av ATL.

”Fina skogar”

Jaktbart vilt i området uppges vara älg, kronhjort och björn. Det finns en liten jaktkoja, men i övriga inga fastigheter på marken. – Köparen förvärvar mycket fina skogar som växer så att det knakar och vi har fått en anmärkningsvärt högt och fint kubikmeterpris, säger Jonas Wahlström, ägare AB Hvalfisken, till Sundsvalls Tidning och citeras av ATL. Länsstyrelsen och Jordbruksverket ska godkänna affären innan den är juridiskt giltig.