Jaktnyheter

Premiär för butikens jättesatsning

Astro Sweden satsar stort med 4000 kvadratmeters butiksyta i nya upplevelsebutiken i Skara. Illustration: Borga.

Full rulle under två dagar. Det utlovas när Astro Sweden i Skara bjuder in till ”Grand opening” av sin nya upplevelsebutik i Skara.

– Äntligen! Det känns fantastiskt spännande. Vi har en väldigt hög ambitionsnivå med många trådar som ska sys ihop, men jag tror vi lyckas med de flesta tack vare våra ägare och vår fantastiska personal som brinner för det här, säger Astro Swedens vd Andreas Esbjörnson

Under de två dagarna (14-15 april) kan besökare titta på och testa massor av utrustning. Jaktligt blir det både skytte, trofébedömning och korvtillverkning.

Dessutom blir det aktiviteter inom fiske, outdoor, utbildning och vetenskap.

Upplevelsebutik

Den nya butiken, eller upplevelsebutiken, som Andreas vill beskriva det som, har 4000 kvadratmeters yta och dessutom ett lager på ytterligare 2500 kvadratmeter.

– Vi vill satsa på att få till detta som mötesplats och som ett nytt logistiokcentret. Det handlar också om att bredda oss geografiskt och det kan bli tal om ytterligare förvärv framöver. Både i Sverige och i övriga Norden.

En ny stor satsning samtidigt som det är svajigt i världen med krig och inflation. Hur ser ni på framtiden?

– Vi ser långsiktigt och vår strategi är att växa med lönsamhet i olika branscher, till exempel inom klättring som är nytt för oss.

Många nya varumärken

I samband med att företaget tar de nya lokalerna i anspråk lanserar man också ett 50-tal nya varumärken och i den nya fastigheten kommer det också att finnas skjutsimulatorer, luftgevärsbana och i framtiden även en skjutbiograf.

Läs mer: Stor jaktkedja expanderar i norr – Jaktjournalen

Dessutom aktiviteter inom bland annat både mikroskopi och klättring.

– Tanken är att vi ska förvandlas från att bara vara en butik till att bli ett upplevelscentrum för flera olika intressen, säger en förväntansfull Andreas Esbjörnsson.