Jaktnyheter

Uppdaterad: Jägare sköt hjort – ”Trodde det var ett vildsvin”

Ljudet från gevärsskott ska ha fått närboende att ringa polisen. Foto: Gettyimages

Den jägare som misstänks för jaktbrott sedan han skjutit en kapital kronhjort i Närke hävdar att det hela var en olyckshändelse.
– Jag mår piss av det här, säger jägaren till Jaktjournalen.

"}}

Karin Eldblom vid polisen i Askersund är förundersökningsledare och bekräftar att en polisutredning om misstänkt jaktbrott pågår.

Det var efter tolvslaget den 30 december som jägaren åkte till en åtel på en mark som han arrenderar. Åteln ligger på en åker där det varit vildsvin tidigare.

– Jag såg genom värmesiktet, som jag nyss köpt och inte är så himla van med, att det låg ett djur på åkern. Jag trodde till 100 procent att det var ett vildsvin och då sköt jag, berättar jägaren för Jaktjournalen.

Ganska direkt upptäckte han att det i själva verket var en kapital kronhjort han skjutit.

”Rykten om släpvagn”

– Den måste ha legat på något konstigt sätt, så att det såg ut som ett vildsvin. Jag blev helt chockad och åkte först hem till en anhöring, sedan ringde jag polisen och berättade vad som hänt, säger mannen.

Under tiden hade människor i byn också ringt polisen, eftersom de hört gevärsskott i området.

– Det går rykten om att vi skulle ha haft en släpkärra med oss när vi åkte tillbaka till hjorten. Men det hade vi inte. Däremot hade polisen en släpkärra med sig för att hämta kroppen, säger mannen.

Han mår mycket dåligt av det inträffade.

– Jag mår piss. Det här är verkligen inte något man vill förknippas med. Jag fick en chock och jag anmälde mig själv, säger mannen.