Panik när jämtländsk björn kom nära tältande barn | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
7 månader sedan björn
De tre små barnen sov i ett tält på Sadelstigen i Östersund när en björn plötsligt dök upp. Bild: Hitta.se och Gettyimages
Panik när jämtländsk björn kom nära tältande barn
En lång rad av björnmöten rapporteras från bostadsområden i Östersund. Exempelvis uppstod panik när en björn kom mycket nära tältande småbarn.
Östersunds-Posten rapporterar i sin pappersupplaga att flera människor ringt både länsstyrelse och polis om björnmöten inne i Östersund. – Vi har fått en fyra-fem samtal om att det har setts björn i Ås, säger Olov Hallqvist vid länsstyrelsen till Östersunds-Posten.

Tältande barn

En händelse som sticker ut inträffade när Mia Jonsson var ute på hundpromenad i bostadsområdet vid Sadelstigen i söndags kväll. 30 meter från huset mötte hon en björn. Mia Jonsson blev riktigt rädd och vände och sprang hem igen. Paniken steg eftersom familjens två minska barn och ett barn från en grannfamilj sov i ett tält på gården. Barnen är sex, sju och elva år gamla. Hon skrek till sin make, Ingemar Jonsson, att rädda barnen. – Min man stod tre meter från björnen när han kastade ut barnen från tältet, säger Mia Jonsson till Östersunds-Posten.

Länsstyrelsen avvaktar

Väl inne i huset kunde familjen se björnen strosa omkring i trädgården och gå fram och lukta på tältet. Samma kväll filmades en björn som rörde sig nära fotbollsarenan i Östersund. SVT har publicerat videon. Länsstyrelsen meddelar att skyddsjakt inte är aktuell. – Innan vi kan besluta om skyddsjakt måste det finnas skada på boskap. Så vi avvaktar och håller det här ärendet öppet, säger Olov Hallqvist vid länsstyrelsen till Östersunds-Posten. Han framhåller att den som känner oro för björnen ska kontakta polisen. Under natten mot måndagen skickades två jägare ut för att spåra björnen. Klockan 02.30 rapporterade de att björnen lämnat området.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!