Jaktnyheter

Operakonsert i Lorås älgslakteri på björnjaktspremiären

Mikael Rönnberg ger operakonstert i älgslakteri i Strömsund på björnjaktspremiären. Foto: Gettyimages och privat, montage

På björnjaktspremiären den 21 augusti blir det operakonsert i Lorås älgslakteri i Strömsund.
- Jag har sjungit på många ovanliga ställen - nästa steg var helt enkelt ett älgslakteri, säger sångaren Mikael Rönnberg.

"}}

Det var i samband med kulturveckan som kultur- och fritidsavdelningen vid Strömsunds kommun utlyste en ”arrangörstävling” där man sökte originella konsertställen.

Ett av priserna är en konsert med Mikael Rönnberg, som tilldelats årets stipendium till Hans-Erik Dahlgrens minne.

Vann operakväll

Anders Eriksson

I Lorås jaktlag finns bröderna Anders och Orvar Eriksson som båda är utbildade sångare. De sökte och vann en operakväll med Mikael Rönnberg.

– Min hustru Kerstin Eriksson är också sångare, så Mikael Rönnberg ville ha med oss på konserten, berättar Anders Eriksson för Jaktjournalen.

En scen kommer att uppföras vid köttkvarnen. Sedan möblerar man med bord och stolar i slakteriet och fortsätter med möblemanget utanför portarna, under ett partytält.

– Jag räknar med att vi kan få plats med 100-150 i publiken – och det ska vara coronasäkert, säger Anders Eriksson.

Glad kultursamordnare

Kultursamordnaren i Strömsunds kommun, Kerstin Pettersson Schaletzky, är glad över arrangemanget.

– Vi befinner oss mitt i björnstammens epicentrum och jag tror inte att det är så många som är motståndare till jakt här. Jag trampar på björnskit var och varannan dag och ser att björnstammen är stark här, säger Kerstin Pettersson Schaletzky.

Mikael Rönnberg, som är operasångare, folkmusiker och pianist, ser fram emot konsertkvällen, då han kanske står bredvid en fälld björn och sjunger.

– Jag har genomfört konserter på ovanliga ställen – under en bro, i ett fryshus och en silloljetank. Nästa steg var helt enkelt ett älgslakteri, säger Mikael Rönnberg.

De som medverkar vid operakonserten den 21 augusti i Lorås älgslakteri är Mikael Rönnberg, baryton och piano, Kerstin Eriksson, mezzosopran, Anders Eriksson, tenor, Orvar Eriksson, baryton och Matthias Schaletzky, piano.

Så här ser affischen ut.