Jaktnyheter

Oj, vilka betar, Peter!

Peter Karlsson med sitt byte i lördags kväll. Foto: Privat

Peter Karlsson fick sent i lördags kväll skjuta sitt livs vildsvin.
– Utsticket på betarna i underkäken är lika stort på båda sidor - 11,8 centimeter. Det här har inte hunnit sjunka in ännu, säger Peter till Jaktjournalen.

"}}

Han bor på Tjörn men jagar i Ale kommun norr om Göteborg.

– Det blir jakt tre-fyra dagar i veckan. I fjol sköt jag 100 grisar, många med bra utlägg, men aldrig någon i den här klassen, säger Peter.

Det är nattjakt med termiska kikarsikten som gäller och i lördags kväll smög sig Peter och jaktkompisen ut på en skogsväg som ledde fram till stora, öppna gärden.

Ute efter julgris

– Vi var mest ute efter att få oss en liten matgris till jul. När jag filmade ut på gärdena med värmekamera såg jag att det stod många vildsvin på den gamla vallen. Genom siktet konstaterade jag snabbt att det var en större galt med, berättar Peter.

Avståndet var 80 meter och galten dog på platsen. När Peter och jaktkompisen kom fram till skottplatsen förstod de att det handlade om ett mycket stort trofésvin.

– Det är garanterat guld, sa kompisen som skjutit flera trofégrisar. Utsticket var lika stort på båda sidorna i underkäken – 11,8 centimeter, berättar Peter.

Precis som många andra stora trofésvin var den måttligt stor i kroppen. Vågen stannade på 110 kilo.

Det blev några timmars nattligt stök innan jaktbytet hängde i slaktboden.

– Som tur var hade vi fyrhjulingen med oss. Vi var klara kvart över två på natten.

Klockan blev kvart över två på natten innan vildsvinet hängde på plats i slakteriet. Foto: Privat