Obduktion av död varg dröjer till nästa vecka

Obduktionen av den döda varg som i påskhelgen påträffades mellan Fagersta och Skinnskatteberg kommer att dröja till nästa vecka.

Anledningen är att röntgenapparaten på Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA är trasig.

– Vargen ligger nedfryst. Även om reparationen av röntgenutrustningen blir klar den här veckan, så tar det en stund att tina upp kroppen igen. Obduktionen lär inte kunna göras förrän efter helgen, säger Henrik Uhlhorn, biträdande statsveterinär på SVA.

Vargen ska röntgas för att kontrollera om kroppen innehåller rester av metalliskt bly.

Det var på påskaftonen som en privatperson hittade en död varg på strandkanten till en sjö mellan Fagersta och Skinnskatteberg i Västmanland. Jaktjournalen har rapporterat om det här.

Poliserna som kallades till platsen fann misstankar om att vargen skjutits. Därför inleddes förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼