Nyrustad jaktskyttebana öppnar igen

Nu har Lenhovda jaktskytteklubb öppnat sin skjutbana igen. Den har moderinerats och bland annat fått elektronisk skottmarkering.

Nyinvigningen av banan i Lenhovda, Uppvidinge kommun, skedde på söndagen.

– Äntligen. Det känns kanonbra. Den gamla banan var ju 50 år gammal, så det var dags att byta ut den. Vi har bytt hela älgbanan och systemet, säger Mattias Haglycke, ordförande i klubben, till Smålandspostens pappersupplaga.

Renoveringsarbetet har pågått sedan i april och den stora förändringen är att det inte längre behövs människor som står nere vid skjuttavlorna och markerar. Träffarna registreras elektroniskt och visas på en display.

Man räknar med att de elektroniska tavlorna kommer att utsättas för ungeför 4.000 skott per år och hålla två år.

Nu hoppas föreningen på flera medlemmar.

– Det är till stor del tack vare dem som det här kan rulla på. Målsättningen med renoveringen har bland annat varit att få fler unga medlemmar, säger Mattias Haglycke till Smålandsposten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼