Jaktia har idag 25 butiker från 35 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr. Snart öppnar butiken i Malung. Karta: Eniro

Jaktia öppnar ny butik i Malung – ”jättebra”

Jaktbutikskedjan Jaktia expanderar ytterligare och öppnar i sommar en ny butik i Malung.- Jättebra, säger malungsjägaren Jan Anders Thorud.

"}}

Lokalt i Malung är det en positiv nyhet, både för jägare och fiskare som får en butik på rimligt avstånd, men även för lokalbefolkningen i övrigt.

Det var sorgens dag för orten när jakt- och fiskegrossisten Normark i september hösten 2020 meddelade att man flyttar sin verksamhet från Malung till Estland.

Nu kommer Jaktia att ta plats i Normarks före detta lokaler. Butiksansvarige Jesper Norell och hans medarbetare har fullt upp för för att hinna till den planerade öppningen i månadsskiftet maj-jun.

Långa resor

– Det blir väldigt bra för oss jägare här. Om vi behövt någonting för jakten har vi fått åka till Orsa eller Falun och dit har vi 10 och 16 mil, säger Jan Anders Thorud, ordförande i Jägareförbundets krets i Malung som också leder jägarexamensutbildningar.

Han tror även att en butik i Malung kan locka kunder från Norge.

Butiken kommer att ha ett komplett sortiment för jägare och fiskare, meddelar Jaktia i ett pressmeddelande.