Annons
Nya avhopp i Svenska Jägareförbundet - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan jaktpolitik
Generalsekreterare Bo Sköld slutade på dagen på grund av utvecklingen i förbundet den senaste tiden. Foto: Madeleine Lewander
Nya avhopp i Svenska Jägareförbundet
Generaldsekreteraren slutar med omedelbar verkan

Turbulensen och konflikten i Svenska Jägareförbundet intensifieras inför lördagens årsstämma. Under fredagseftermiddagen kommer uppgifter om att generalsekreterare Bo Sköld avgår med omedelbar verkan.

Det är Svenska Jägareförbundets tidningen Svensk Jakt som rapporterar om avhoppet.

”Jag har under det senaste dagarna kommit till slutsatsen att min tid som generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet nått vägs ände. Processen att ta fram en ny styrelse och ordförande för förbundet har enligt min uppfattning gått långt utanför alla rimliga och anständiga ramar. Idag liknar det inget som jag någonsin trodde att jag skulle behöva uppleva eller drabbas av. Jag varken kan eller vill vara en del av detta” skriver Svensk Jakt som citerar ett mejl Bo Sköld skickat till personalen.

Enligt uppgift till Jaktjournalen blir Åke Granström tillförordnad generalsekreterare.

I morgon hålls förbundets årsstämma och just nu är Henry Sténson enda kandidaten. Elva länsföreningen arbetar dock febrilt med att hitta en egen kandidat och lyckas de med uppgiften och enas om en kandidat, kommer de ha fler mandat än de som stödjer Henry Sténson.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!